Tarjoilijan koulutus

| on
09:04
Heipparallaa!

Toivolistalla yhtenä toiveena oli, että kertoisin koulutuksestani. Olen joskus kirjoittanut entisestä koulustani "my day of school", postaukseen pääset >>TÄSTÄ<<.


Eli tosiaan vaihdoin siis Porista Kokemäen tarjoilija kouluun kulkemisen vuoksi.. Kouluun kulkeminen ei siis tuottanut ongelmia, mutta kun työssäoppiminen alkoi minut yritettiin pistää iltavuoroihin Porin ravintoloihin ja bussit eivät olisi kulkenut kokemäen keskustaan yöllä. Okei, näin jälkikäteen ajateltuna voin suoraan sanoa että KYLLÄ _HARMITTAA_ .. Mulla olisi enään ollut koulu puolisen vuotta ja tosiaan Porin kautta olisin saanut paremmat mahdollisuudet työn aloittamiseen. Kova ikävä vanhaa luokkaani tarjoilijat 2011!


Joo elikkäs siihen nykyisen kouluuni Sataeduun.. Tosiaan olin kyllä ihan yllättynyt, että miten sama opiskelu ala voi olla toisella paikkakunnalla niin erillainen. Sataedulla on käytössä wilma jota käytetään ala ja ylä-asteella, hei c'mooon! Opiskelutilat ovat pienempiä ja tarjoilija vaatetus yksinkertaisempi. Rehellisesti sanottuna kun menin ekaa kertaa käymään Sataedussa luulin, että kaikki olivat kokkeja vaatetuksen vuoksi.. koska meillä oli porissa valkoinen paita, hame, liivi ja korkkarit, ja Kokemäellä musta paita, mustathousut ja keittiökengät... :D

Mielestäni hyvän tarjoilijan ominaisuudet ovat:
♦ Joustavuus
♦ Pitkäjänteisyys
♦ Kyky toimia kiireessä
♦ Muuntautumis kyky(erillaisten ihmisten kanssa)
♦ Ruoka-aine tuntemus
♦ Kielitaito
♦ Ystävällisyys
♦ Stressinsitokyky
♦ Asiakaspalvelutaito
♦Ja ennen kaikkea oikea ASENNE

Suorittamiani passeja koulun aikana
 ♦Ravitsemuspassi
 ♦ Ray pelikoneet
 ♦ Anniskelupassi
 ♦ Hygieniapassi
 ♦ Veikkauskone 


Mun on kauheen vaikea kertoa Kokemäen tarjoilija-alasta enemmän, koska oon käynyt kaksi vuotta Porissa.

Mutta ensi kuussa meillä alkaa työssäoppimisjakso, jolloin menemme baareihin harjoittelemaan, joten eiköhän tämä loppu vuosi mene kohtalaisesti :D

Jos asut satakunnassa ja tahdot tarjoilijaksi oikeasti niin suosittelen Porin Winnovaa :) Koulu sisältää monen moista kuten: tehdään drinksuja, opiskellaan alan teoria-aineita, tarjoillaan, käydään tarjoilu keikoilla ja suoritetaan monia ravintola-alalle tarvittavia passeja!

Kysymällä lisätietoja koulutuksestani! :)

Love Jenny

8 kommenttia on "Tarjoilijan koulutus"
 1. miten arvioisit tällä hetkellä itseäsi tarjoilijana noiden antamiesi hyvän tarjoilijan kriteerien perusteella? täyttyykö kaikki kohdat? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mielestäni oon onnistunut tarjoilijana :) paitsi tosin stressin sieto mulla on huono,siiis en näytä sitä töissä, mutta kotiin päästyäni mietin yhä töissä tapahtuneita asioita "voi harmi että en tehnyt sitä toisin" Porissa olin monessa kiitettävän oppilas.. mutta ainahan niitä mokia sattuu kaikille myös mulle :D

   Poista
 2. Jos et ole tyytyväinen nykyiseen opiskeluusi Sataedussa, olisit jäänyt Winnowaan !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä olisin voinut tietää ennen koulun aloittamista, että pidän enemmän winnovasta.. :D Luokkaiset ovat molemmat kyllä mukavia :) Tarkoitukseni ei ollut saada kuulostamaan Sataedua huonolta, koska se ei sitä todellakaan ole!

   Poista
 3. No minkä ihmeen takia vaihdoit sitten koulua Kokemäelle jos et pidä paikasta? Eikä kaikki koulut voi olla samanlaisi kuin sinun vanha koulusi Pori. Ja jos olisit aloittanut tarjoilia opinnot Kokemäellä niin ihan varmasti olisit saanut samat teoria aiheet ja passit ja muut ravintola-alaan liittyviä asioita kuin Porissakin. Ja mielestäni Wilmaa kyllä käytetään kaikissa Sataedun kouluissa, ei pelkästään Kokemäellä. Ja sekin on varmaan Kokemäen vika ettet ole enää Kiitettävä oppilas kuin Porissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hmmm... mitähän tähän sanoisi :D Nyt kysyn että mistä olisin voinut tietää että en pidä kokemäestä NIIN paljon kuin Porista? :) Varmasti olisi saanut samat passit se on ihan tosi, enkä ole muuta missään väittänytkään? :o Enkä ole myöskään väittänyt että wilmaa ei muualla käytettäisi ja kerron tässä vaan rehellisen mielipiteeni koulusta ja niin teen myös muissa postauksissa, vai pitäisikö sinun mielestä valehdella kirjoittaessa blogia? :o
   Enkä ole myös väittänyt että en olisi enään kiitettävän oppilas :D

   Poista
 4. Pakko sanoa että vaikka vaikutat nuorelta (en tiedä ikääsi, satuin vain lukemaan blogiasi) osaat kyllä pitää pääsi kylmänä ja vastata hyökkääviinkin kommentteihin todella rauhallisesti ja asiallisesti! Hienosti hoidettu. :) Älä välitä muiden negatiivisuudesta, jatka vain rehellisten postausten kirjoittamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla tälläistä palautetta, koska se on musta tosi tärkeää että osaa olla asiallinen vaikka toinen ei sitä täysin olisikaan :) Mielestäni muutenkin on hyvä kuulla mielipiteet monelta kannalta ja herättää keskustelua mutta hyökkäävä ei saa koskaan olla!

   Poista

►Ihanaa kun kommentoit, vastaan ja julkaisen sen niin pian kuin mahdollista! ♥