1 PARIS - JennyJanette

PARIS

Pariisi se kaupunki joka on täynnä taidetta, rakkautta ja romantiikkaa. Edeltävän viikon vietimme Pariisin ytimessä käyden läpi upeita kohteita kuten Notre-Dame, Louvre ja tietenkin upea Eiffel-torni. Saimme pienen pinta raapaisun tästä upeasta kaupunkista, joka ylitti kyllä täysin odotukseni. Valuutta Pariisissa on tietenkin euro ja aikaeroa Suomen ja Pariisin välillä on yksi tunti. Olen kuullut että pariisilaiset olisivat ylimielistä sakkia mutta oma kokemukseni heistä oli oikein mukava, joten tämän myytin ainakin minä saan kuopata. Englanti on hallussa ravintolassa tarjoilijoilla, taksikuskeilla sekä kojukauppiailla, muuten vaikka puhuisit kaupan kassalla englantia he vastaavat todennäköisesti ranskaksi. Kannattaa siis opetella yleisimmät sanat kuten merci=kiitos ja bonjur=hei, esimerkiksi >>TÄÄLTÄ<< sivulta löydät yleisimpiä sanoja ranskaksi. Tietysti elekielellä pärjää hyvin.









Kätevästi kävellen tai metrolla
Pariisissa kulkeminen julkisilla on todella helppoa ja nähtävyyksistä toisiin on mukava kävellä kun etäisyydet eivät ole kovin pitkiä ja tiet ovat tasaisia. Ostimme metrolipun kolmeksi päiväksi joka toimi 1-3 vyöhykkeillä, koska koimme sen olevan riittävä matkan pituuteemme nähden. Lipun hinnaksi tuli tällöin 27€ viiden päivän lippu olisi puolestaan maksanut 32€. Metroasemilta löytyy automaatteja joista lipun sai ostettua, metrosta ei siis voi ostaa lippua. Sama lippu kävi myös juniin sekä busseihin 1-3 vyöhykkeillä. Metroissa on yleensä valotaulu josta pystyy seuraamaan millä pysäkillä ollaan ja ainakin android kännyköihin saa ladattua Next Stop Paris sovelluksen jonka avulla näkee kätevästi mikä pysäkki on lähellä mitäkin.
Ainostaan Charles de Gaull lentokentältä otimme taksin France Eiffel hotellille joka maksoi 55€ ja sijaitsi nimensä mukaisesti aivan eiffel tornin lähellä, matka kesti vähän alle tunnin. 

Turvatoimet kunnossa
Eiffeltornin ympärystä ei ole aidattu metalli aidoilla vain siksi että saataisiin pidettyä jonot kunnossa, vaan siksi ettei väkijoukkoon pääse ajamaan. Todennäköisesti kun ostoskeskukseen saavut jos sulla on iso laukku tai reppu se tarkastetaan ennen kun sut päästetään sisään. Myös jos aijot vierailla eiffel tornissa laukku tarkistetaan sisäänkäynnillä sekä läpivalaistaan ennen hissejä, taskut on loogisesti tyhjennettävä ja sisälle kävellään metallinpaljastimien välistä. Pariisin keskustassa ja suosituissa nähtävyyksissä voit nähdä useita aseistautuneita poliiseja, jopa rynnäkkökiväärit käsissään. Tätä ei kuitenkaan kannata säikähtää sillä ovathan he siellä vain turvallisuutemme takia.

Paras ja floppi fine dining ravintola
Koko reissun parhaaksi ravintolaksi valikoitui De La Tour niminen fine dining ravintola jossa söimme 3 ruokalajia 45€/hlö. Palvelu oli todella hyvää ja annokset olivat sopivan kokoisia. Ruuan lisäksi tarjolla oli tummia oliveja ja suussa sulavaa patonkia.  
Eiffel tornin 58 tour restaurant puolestaan osottautui täydeksi flopiksi sillä alkuruoka lohisalaatti oli todella kitkerän makuista ja sisälsi kaiken kaikkiaan kaksi alle sentti x sentti kokoista lohisiivua. Pääruoka puolestaan vaikutti kuin kaupan valmisruoka olisi aseteltu uunivatiin. 




Hotelli France Eiffel
Kun suunnittelimme reissuun lähtöä sanoin heti ettei hotellilla ole väliä kunhan se on hyvällä sijainnilla. Hotel France Eiffel oli siis tutkimatta valittu, mutta jos sinä haluat lähteä Pariisiin samalla periaatteella kuin me eli edullisuus ja sijainti tärkeimmät kriteerit niin sitten voin suositella sinulle tätä hotellia. Huoneessa oli pari hiukan kyseenalaista juttua, eli esimerkiksi siisteys ei ollut parasta luokkaa, minibaari toimi yhden päivän reissustamme ja henkilökunnan kanssa tuli pieniä ongelmia. Näitä asioita osasin kyllä hiukan odottaakkin kun kyse oli kuitenkin hiukan päälle 50€/yö maksavasta hotellista 10minuutin kävelymatkan päässä eiffel tornista.

Shoppailu
Hintataso oli aika samaa luokkaa mitä Suomessa ja paikoittain jopa hiukan kallimpaa. Esimerkiksi kahvista saattoi turistipaikkojen läheisyydessä pulittaa jopa 10€, mutta syrjäisemmällä alle 2€. Parhaat merkkituote liikkeet löytyivät esimerkiksi Beaugrenelle ja Galeries lafayette ostoskeskuksista. Vedet, eväät ja muut perus matkailijan tarvikkeet löytyi helposti Franprix nimisistä marketeista. Bir Hakeim metroaseman läheisyydessä A Vous De Plaire nimisessä hajuvesikaupassa voit valmistaa oman hajuvetesi halvimmillaan 10€. Mielestäni merkkien saatavuus on paljon parempi kuin Suomessa, mutta itse tilaan aina kaiken edullisemmin netistä tai ostan amerikasta joten tällä kertaa mitään suurempaa ei mukaan tarttunut.










Kauppa nuudelin ja aasialaisen ruuan ystäville
Katuja kävellessämme törmäsimme kauppaan nimeltään Hi Mart joka oli pullollaan erillaisia nuudeleita ja tarvikkeita aasialaisen ruuan valmistukseen. Minä tietenkin nuudelin ystävänä haalein varmaan kymmenen pakettia erillaisia nuudeleita tuliaisiksi kotiin.

Ranskalaisia herkkuja
Crêpes - Makeita tai suolaisia lettuja joita löytää lähes joka kojusta vasta paistettuna. Herkullisen nutella Crepes voi saada jopa muutamalla eurolla. Täyte vaihtoehtoja on usein monia.
Crème brûlée - Paksua vaniljakiisselijä jonka päällä on karamellisoitua sokeria.
Macaron - Pieni marenkileivonnainen joka on täytetty voikreemillä tai hillolla
Churros - Uppopaistettu leivonnainen joka on oikeastaan espanjalainen mutta levinnyt ranskaan, niitä löytyy lähes joka kojuista sokerilla tai nutellalla varustettuna.






Pariisi kyllä jäi kaikin puolin positiivisesti mieleeni ja energia taso nousi heti kummasti kun pääsi taas tekemään sitä mitä rakastaa. Tarkoitus olisi vielä mahdollisesti tässä kuussa varata myös uutta reissua amerikkaan jos kaikki vain menee suunnitellusti. Ihanaa alkanutta vuotta 2018 kaikille! 

XOXO JennyJanette

12 kommenttia

  1. Ihanan näköinen Pariisi! <3 Sinne on kyllä joskus päästävä :) Todella kattava postaus ja upeita kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pariisi oli kyllä upea <3 Se on kyllä sellainen kohde jossa jokaisen on käytävä kerran elämässään :-) Ihana kuulla tuollaista palautetta että postaus oli kattava, kiitos Niina!

      Poista
  2. Sulla on tooodella paljon yksinkertaisiakaan kielioppivirheitä (xx hotelli, Eiffel torni, Pariisilaiset yms...) eikö sua itse haittaa kirjoittaa tällaista tekstiä kerta bloggaatkin? Musta sulla on muuten tosi kiva blogi, mutta tekstin tönkkö asu häiritsee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Mun on oikeasti pakko myöntää etten tosissani tiennyt että Eiffel-tornin väliin tulee väliviiva (apua oon ihan hämmilläni ?! :D) ja tuo pariisilaiset oli kyllä lipsahtanut vahingossa isolla, hotellilla puolestaan en edes tiedä mitä tarkoitat :D Oon ihan ensimmäisestä postauksesta lähtien sanonut ettei äikkä ole mun vahvuus, enkä edes haluaisi kirjoittaa sanasta sanaan "vakavasti". Tämä rento ja tönkkö tyyli on mun tyyli bloggata, harmi että se häiritsee sua. :( Onneksi blogimaailma pursuaa upeita blogeja joilla on kielioppikin kunnossa. Mun kohdalla taas se ei tule koskaan menemään oiken ja tämä passaa mulle.. En mä oikeassa elämässäkään osaa puhua oikein ja sönkkään menemään oikein huolella, haha varmaan tämäkin kommentti sisältää kymmenen kirjoitusvirhettä :-) Kivat illan jatkoa sulle ja kiitos anyway palautteestasi.

      Poista
  3. Upeita kuvia! ♥ Ja kiva että kokosit tähän vinkkejä niille, jotka Pariisiin joskus matkustaa :) Olisihan se itekkin kyllä tosi kiva päästä käymään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pariisi on kyllä ihana paikka, toivottavasti pääset joskus käymään <3

      Poista
  4. Ihan hiton hienoja kuvia!♥♥ Kyllä vaan iskee matkakuume noita kuvia katsoessa ja tekstiä lukeissa :') Mä en oo käynyt Pariisissa, mutta haluisin ehdottomasti käydä siellä! Ihanaa että olit kerännyt tähän eri aihealueisiin liittyviä vinkkejä :> Sun blogi on ihana ja liityinkin lukijaksi ♥

    http://anskisss.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihana kuulla kiitos Anniina, tää kommentti piristi ihan superisti mieltä <3 Toivottavasti pääset käymään siellä joskus! :-)

      Poista
  5. Aaaah, voi ihana Pariisi! Sellainen paikka mihin haluaisi aina vaan uudelleen ja uudelleen!<3
    Tosi ankea homma, että tuo Eiffelin rafla osottautui floppivalinnaksi! :( Mutta ihania kuvia reissusta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pariisi oli kyllä ihana, kiitos Emilia <3 Onneksi matka oli muuten tosi onnistunut :-)

      Poista
  6. Hei oletko jo arponut sen joulukalenterin voittajan?☺️

    VastaaPoista

►Ihanaa kun kommentoit, vastaan ja julkaisen sen niin pian kuin mahdollista! ♥