1 Silmälasimuoti eri vuosikymmenillä - JennyJanette

Silmälasimuoti eri vuosikymmenillä

Hellurei! Indiedaysin BID tapahtumasta inspiroituneena lähdin toteuttelemaan yhteistyötä Instrumentariumin kanssa ja pääsin Puuvillan Instru liikkeeseen tutustumaan eri vuosi kymmenten kehyksiin. Itseäni viehettää eniten suuret kehysmallit joista Twiggy tunnetaan 70-luvulla sekä kissamaiset naiselliset lasit jota näkyi etenki 50-luvulla esimerkiksi Marilyn Monroella, hiukan leikittelevät kehykset jatkoivat suosiotaan myös 60-luvulle. 90-luvulla puolestaan suosittiin ovaalin muotoisia kapeita metalli kehyksiä.
Hyvä esimerkki eri vuosikymmenten laseista löytyy italialaisesta Heritagen Spectacles of time mallistosta, joka on samaa aikaa moderni ja nostalginen. Näihin naisellisiin laseihin on helppo yhdistää juuri niitä asioita joista itse pidän eli kaikkea pitsistä kellohameisiin.

Opein myös BID tapahtumassa että ihmiselle jolla on leveät kasvot mutta silmät keskellä(kuten mulla) sopii kehykset jotka ovat silmien ulkonurkista paksummat ja kun taas silmät ovat kauempana toisistaan kannattaa valita lasit jotka painottuvat kehyksien keskikohtaan. Valittiinkin mulle sielä juuri sellaiset Marilyn Monroe tyyliset lasit joissa ulkonurkka oli paksumpi ja kissamainen. Tuli itsekkin sellainen fiilis että voisi hommata jotku imago lasit joilla voisi aina välillä fiilistellä ja muuttaa hetkessä yleisilmettä :D Koitin Instrussa käydessäni muistella ammattilaisen neuvoja ja löysinkin Pradan mallistosta todella saman tyyliset joita hän suositteli mulle tässä seuraavassa kuvassa, mitäs tykkäätte? 

Instrussa oli myös ihan huikeita alennuksia esimerkiksi kaikki kehykset puoleen hintaan ja vielä toiset kaupanpäälle. Tuollaiset tarjoukset kyllä kelpaavat sillä onhan silmälasit todella kalliita. Aurinkolasit olivat puolestaan -20% alennuksessa. Itsekkin olen haaveillut pitkään RayBan aurinkolaseista joissa peilimäinen linssi, täytyykin varmasti hyödyntää tuo tarjous. Omaa silmää miellyttäisi aurinkolaseissa 70-luvun pilotti malliset kehykset.

Millaiset lasit ovat sun lempparisi?

Xoxo JennyJanette

4 kommenttia

 1. Näyttääpä hyvältä noi lasit😍 Kivan pirtsakka värikin!

  https://simplylovingstyles.blogspot.fi/2017/05/kesaiset-caseapp-kuoret-arvonta.html?m=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla kiitos Janette 😍❤ Valitsin kaikki pitsakan sävyiset ettei oli niin tylsät :D

   Poista
 2. Tosi kiva postausidea! Lasit ovat aina niin ihania, että niistä on mukava lukea :D Tosi kivat nuo lasit, sopii hyvin sulle!
  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sini! <3 mustakin tää oli jotenkin kiva postausidea vaikka oonkin huono historiassa mutta nuo Marilyn Monroen kissamaiset lasit muistaa varmasti! :D

   Poista

►Ihanaa kun kommentoit, vastaan ja julkaisen sen niin pian kuin mahdollista! ♥