1 Missä mennään - JennyJanette

Missä mennään

Heissulivei! Toiset ovat varmasti huomanneet että olen pitänyt tässä parin viikon postaustauon ja nyt tulin kertomaan mistä oikein kiikastaa. Ensin ajattelin että teen tästä aivan tavallisen asupostauksen, mutta toisaalta haluan täällä myös auttaa muita, jotka ovat mahdollisesti samassa tilanteessa ja tietysti tuoda asioita ihmisten tietoon. Mietein kyllä pitkään haluanko kertoa tästä edes julkisesti, mutta toivon että tämän jälkeen pystytte ymmärtämään taukoni paremmin ja että tästä voisi joku myös saada mahdollisesti vertaistukea. Mulla on ollut tosiaan pienestä lähtien kaikenlaisia uniongelmia, jotka ovat kuitenkin nyt lähiaikoina käytännössä riistäytyneet käsistä. Suoraan sanottuna musta ei ole tuntunut hyvältä tulla kirjoittamaan, sillä oon aina tykännyt tuoda tällä blogilla hyvää mieltä ja positiivisuutta, mutta nyt näiden parin viikon aikana en ole ollut oma itseni, joten pieni loma teki ihan hyvää. Mulle todettiin tosiaan parasomnia joka tarkoittaa öisiä kauhukohtauksia. Saatan olla puoliksi hereillä, kävellä unissani ja nähdä että joku hyökkää mun kimppuun tai että esimerkiksi meidän talo palaa vaikka se ei pitäisi paikkansa ynnä muuta sellaista. Tietysti koitan myös sitten päästä näitä asioita pakoon. Parasomniasta kärsii yleensä pikkulapset, mutta mun kohdalla sen on venynyt hiukan pidemmälle ja saatan joutua tappelemaan asian kanssa vielä pari vuotta, kun se sitten iän myötä pitäisi jäädä pois. Haluan myös painottaa että kyse ei ole mielenterveys ongelmista tai skitsofreniasta vaan nämä on ihan yöllisiä juttuja joihin ei pysty esimerkiksi terapialla vaikuttamaan. Eli silloin kun nukun, niin mun aivot on käytännössä lähes koko yön REM unessa, joka tarkoittaa kevyen ja syvän unen välistä aktiiviunta. Normaalisti ihminen ei muista tästä tilasta mitään ja se menee ohi huomaamatta, mutta toisilla on taipumus juurikin tälläisiin unissa kävelyihin ja näkyihin.

No se miksi nyt sitten tämän blogi vapaan pari viikkoa pidin niin johtuu siitä että olen saanut viime aikoina pari nukahtamis- ja unilääkettä "testiin" ja mun on aivan pakko myöntää että kyllä on suoraansanottuna ollut pää sekaisin :D Tämä ensimmäinen nukahtamislääke ei auttanut mulla oikeastaan yhtään vaan sain siitä ihan jäätävän krapulaisen olon seuraavalle päivälle ja toinen puolestaan on pistänyt mun koko kropan aivoja myöten sekaisin. Kävin myös varmuuden vuoksi magneettikuvassa ja EEGssä joiden tulokset olivat normaalit. Toivotaan kuitenkin että nyt kun hiukan keho tottuu tähän "unilääkkeeseen" niin juttu alkaisi hiukan tasoittumaan. Tietysti ennen kaikkea olen väsynyt, mutta samalla niin helpottunut ehttä vihdoinkin rohkaistuin lääkärille ystävien tukemana. Iso syy siihen miksi vihdoinkin asiasta menin lääkäriin, en kestä sitä ajatusta että myös mun läheiset joutuu kärsimään tästä ja pelkäämään koska jotain tapahtuu.

Toivottavasti tämä avasi vähän missä mennään ja toki vastaan jos jollain herää aiheesta mieleen jotain kysymyksiä. Muistakaa aina että ei ole häpeä hakea apua kun tarvitsee!Sitten vähän positiivisempaan! Muhun on iskenyt pieni jouluhulluus, nimittäin aloin jo suunnittelemaan hyvissä ajoin blogille ihka ensimmäistä joulukalenteria. Oltiin ihanan ystäväni Ellin kanssa eilen shoppailemassa joulukoristeita ja kuvailemassa, niin samalla ideoitiin hiukan yhdessä yhtä kalenteriluukkua. Hain myös tarvikkeita erääseen Diy ideaan, joka voisi mahdollisesti paljastua yhdestä luukusta. Nyt haluaisinkin kuulla mitä mieltä olette tälläisestä joulukalenterista ja olisiko teillä jotain toiveita millaisia luukkuja haluaisitte sieltä paljastuvan? ;)

Kaikesta huolimatta toivon teille loistavaa alkanutta viikkoa, pukeutukaahan lämpimästi nyt kun ollaan saatu jo pikku pakkasetkin.

Xoxo JennyJanette14 kommenttia

 1. Ihanaa, että puhuit aiheesta <3 Kuulostaa tosi stressaavalta, mutta onneksi oot hakenut apua ja niin paljon tsemppiä täältä siihen, että löytäisit jonkun hyvän ratkaisun, tai että siun keho tottuis unilääkkeeseen! Oot vahva ja upea :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä ihanasta kommentista Janna <3 Juu tää on kyllä tosi stressaavaa kun unta tulee niin vähän yössä. Toivon samaa, eiköhän kaikki vielä hyväksi muutu! :)

   Poista
 2. Voi varmasti ikävä juttu toivotaan että paranee tsemppiä
  Anteeksi ku kommentointi jääny vähälle arki lapsen kanssa menee kaiken edelle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eekku, toivotaan <3 Voi ei se mitään, ymmärrän tietysti! Tsemppiä teillekkin arkeen :-)

   Poista
 3. Voi ei, kaikki tuollaiset uniongelmat on niin inhottavia :/ Ihan ymmärrettävää, että välillä blogista tarvitsee pientä taukoa. Toivotaan, että noi uniongelmat lähtisi pois.
  Blogien joulukalenterit on aina kivoja, joten mulla ei varsinaisia luukku toiveita ole, mutta todellakin odotan jo innolla tulevia joulukalenteri postauksia! :)

  https://sofiaidaannneli.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, kyllä mä uskon että parempaan kuitenkin ollaan menossa nyt kun ongelma on kuitenkin löytynyt :-)
   Hei vähänkö kiva että olet kiinnostunut joulukalenteri postauksista <3 Mäkin odotan niitä jo innolla!

   Poista
 4. Ihanan rohkea teksti! Itse kärsin paniikkihäiriöstä, joka aina välillä sitten yöllä astuu mukaan kuvioon. Onneksi tosi harvoin, mutta osittain pystyn tosiaan samaistumaan sun fiiliksiin. Tsemppiä! ♥

  www.hennam.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henna, ihanaa että kommentoit! Nuo on kyllä tosi harmillisia juttuja, tosi paljon tsemppiä sullekkin, vielä me nämä voitetaan <3

   Poista
 5. Oot kyllä niin hyvä kuvattava kun kaikissa kuvissa olit niin kaunis<3 oli ihan paras pvä ja todellakin sit tehdään yhdessä se video:)oot kyllä sitkee, kun jaksat silti olla aina niin positiivinen, vaikka noiden uniongelmien takia on tarpeeks kestettävää:( <3
  T. Elli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pyh kiitos kuuluu kyllä kuvaajalle, sinä se kaunis olet! Oli kyllä ihana päivä <3 Todellakin tehdään, mutta ei sitten paljasteta vielä että mitä ;-)

   Poista
 6. Tsemppiä uniongelmien kanssa! Todellakin tiedän miltä se tuntuu, itse jouduin vuosi sitten hakemaan ihan lääkityksen ja mielialalääkkeet kun kolmen kuukauden unettomuus veti henkisesti ja fyysisesti ihan pohjalle.

  Kauniit kuvat susta tässä <3 Toivottavasti olo helpottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saga <3 Onko sulla lääkkeet auttanut? Paljon voimia myös sulle!<3 Toivotaan että mullakin nyt helpottaisi lääkkeiden myötä!

   Poista

►Ihanaa kun kommentoit, vastaan ja julkaisen sen niin pian kuin mahdollista! ♥