1 DIY: Valentine's day Cards - JennyJanette

DIY: Valentine's day Cards

Hellureii! Löytyykö täältä innokkaita askartelijoita? Itse oon aina rakastanut askartelua ja maalaamista sekä kaikenlaisia diy juttuja. Itse osaan arvostaa itsetehtyjä juttuja kaikista eniten sillä onhan siinä ihana ajatus takana ja vieläkun tietää toisen nähneen vaivaa asian eteen niin tulee tosi tärkeä ja arvotettu olo. Ajattelin itsekkin nähdä tänä vuonna hiukan entistä enemmän vaivaa ja ystävänpäiväkortteja tulikin askarteltua vinopino. Inpiraatiota sainkin Printerestistä ja onhan tuollainen itse tehty omineen pikku vikoineen paljon kivempi kuin netistä tulostettu täydellinen kortti pohja. Tulin nyt jakamaan teillekkin pientä inspiraatiota korttien askarteluun ja 5 helppoa ja hauskaa tapaa jotka ainakin itseäni miellyttävät kovasti.

Vesiväri - Tai tässä tapauksessa oikeastaan pienitippa akryyliväriä sekoitettuna veteen. Näitä kun lähdin tekemään mulla oli jo tarkka kuva mielessä millaisia lähden tavoittelemaan ja pohjimmaisena ajatuksena oli "suttuisia" . Ensin hahmottelin vedellä sydämmen jonka jälkeen pudotin pisaran kahta eri väriä vastakkaisille puolille sydäntä ja puhalsin tähän vedellä tehtyyn sydämmeen niin että värit yhdistyivät ja syntyi liukuväri efekti. En halunnut blendata värejen rajoja vaan halusin nimenomaan että ne näyttävät eläviltä. Tuon taaimmaisen kortin sydämmen oli myös tarkoitus levitä, mutta noilla akryyliväreillähän saa tehtyä siistiä pigmenttistä jälkeä jos niin tahtoo joten suosittelen ehdottomasti ostamaan ne tähän käyttöön :)

Yksinkertaiset tekstikortit - Tähän ei tarvitse muuta kuin kartonkia sekä paksun tussin. Multa olisi löytynyt lukuisa määrä erivärisiä kartonkeja, mutta päädyin nähinkin käyttämään valkoista, koska mun mielestä musta ja valkoine vaan sopivat parhaiten yhteen tässä tarkoituksessa :D Lisäsin vielä punaisesta kartongista pienen ja hiukan isomman sydämmen korttiin, mutta yleisilmeen jätin aika pelkistetyksi.

Pilkkuja - Leikkasin paperista sydämmen jonka asetin keskelle paperia. Dippasin lyijykynän kumipäätä akryyliväreihin ja näppi tuntumalla tuputtelin pisteitä sinne tänne niin että syntyi hajoavan näköinen sydän. Tämähän tietysti pitää ajatella niin että pisteet kerääntyvät sydämmeksi eivätkä katoa ;)
Puuvillalanka ja neulonta - Tässä oli taas pohjalla ajatus että näyttäisivät hiukan vanhoilta ja kuluneilta eli valitsin tietenkin pahvin värisen kartongin. Lisäksi käytin tylsempää neulaa joita myydään askartelukaupoissa sekä tavallista puuvillalankaa. Siitä vaan sitten neulomaan kartonkia ja hahmottelemaan sydäntä. Lisäsin vielä fiilistelyn vuoksi pienen pätkän paksumpaa rautalankaa esittämään neulaa, en tietystikkään sitä oikeaa viitsinyt jättää ettei kortinsaaja loukkaa itseään :D Toiseen korttiin hahmottelin liimalla sydämmen muodon ja asettelin langan kiertämään sydämmen keskustaan asti. 
Kuvioleikkurit ja koristeteippi - Molemmat tarvikkeet löytyivätki helposti tokmannista ja ne pyörivät siinä parin euron paikkeilla. Tykkäsin tuosta glitteri teipistä enemmän kun siinä on pohjalla paperi jotta sitä on helpompi leikellä ja sitten vasta poistaa suojapaperi ja liimata kiinni. Normaalin koristeteipin leikkaaminen olikin hiukan haastavampaa sillä se takertui reunoihin ja meni ryppyyn leikatessa. Hyödynsin vielä tuon jämä teipin korttiin kun onnistuin leikkaamaan sydämmet niin siististi siitä pois. 

Tuokin oli mun mielestä hauska idea jossa sydämmet leijailevat avatusta kirjekuoresta ja pyöränkorista. Hyödynsin siihenkin sydämmen muotoisia kuvioleikkureita. Tein vielä hienon taidonnäytteen kuinka piirrän pyörän ;D Kirjekuoren puolestaan saa tehtyä neliön muotoisesta paperista jonka kolme kulmaa taittaa keskellepäin ja yhden jättää ylös. Näillä eväillä mä voisinkin hyvin mennä eskariin vetämään askartelukerhoa :D Mutta onko sillä nyt niin väliä ettei kaikki ole viivottimella piirrettyä ajatushan on tärkein <3

Teitkö sinä ystävänpäiväkortit itse tänä vuonna? :)

Xoxo Jenny

6 kommenttia

  1. Oi miten ihania ideoita!♥

    http://jeannays.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Oi että tosi söpöjä kortteja!♡ Itse tykkään askarrella juurikin kortteja :)
    http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

    VastaaPoista

►Ihanaa kun kommentoit, vastaan ja julkaisen sen niin pian kuin mahdollista! ♥