1 Tee se itse: ~Passikuva~ - JennyJanette

Tee se itse: ~Passikuva~

Passikuvan ottaminen liikkeessä maksaa n.20€ ja usein kuvasta tulee aivan järkyttävä. Miksi maksaa itsensä kipeäksi yhdestä kuvasta, jos sen voi tehdä täysin ilmaiseksi kotona?
Näin minä tein.. Ja alla kuva joka meni hyväksytysti lupahallinnossa läpi.

Kuvan ottamisessa apuna käytin kameranjalustaa. Eihän tämäkään kauneimmasta päästä ole, mutta sitä ei ole sentään otettu alhaaltapäin, kuten ajokortti kuvani jossa sieraimet näkyvät todella selkeästi :D Omasta mielestäni näyttäisin enemmän itseltäni jos saisi hymyillä kuvassa, kun enhän mä yleensä noin nyrpeänä ole. Vino hymyhän ei haittaa mutta hampaat eivät saa näkyä ja suun tulee olla kiinni. Blogger muutti jotenkin hassusti kuvan tummemmaksi ja laadun sumeammaksi. Olisi ollut varmaan parempi tummat vaatteet yllä.
Kuvan ottamisen kanssa tulee tietysti olla tarkkana, että mitat ovat oikeat ja kuva selkeä. Taustan on oltava vaalea, valaistus hyvä eikä varjoja tule näkyä. Ei haittaa jos jätät kuvan värilliseksi, sillä se on passissa jokatapauksessa mustavalkoinen. Itse kuitenkin laiton kuvan mustavalkoiseksi heti. 
Kasvoja ei tietenkään saa muokata millään tavalla, jotta näyttää kuvassa itseltään. Lisää vinkkejä löydät Poliisin valokuvaohje sivulta.
Itse laitoin kuvan suoraan netin kautta lupahallintoon, mutta sen voi myös tilata digikuvana ifolorilta 0,09€.  Kuvani löytyy nyt suoraan poliisilta ja voin käyttää sitä 6kk ajan passii, henkilökorttiin tai ajokorttiin.
Lupavirkailijakin kehui että kuva on onnistunut :D
Moni varmasti miettii että onko tyhmää pelleillä tämän asian kanssa, mutta yhtä hyvin sielä poliisiaseman kuvakopissa voi tulla ihan vääränlainen kuva. 

Uskaltaisitko ottaa passikuvan itse kotona?

Huomioithan että minä en ole ammattilainen, enkä osaa sanoa sopiiko sinun ottama kuvasi passiin. Suosittelen selvittämään asian poliisilta tai passikuvien ottajalta :)
14 kommenttia

 1. Mä kävin jossain valokuvausmestassa kuvauttamassa pärstäni ja jestas miten mua ÄRSYTTI se kuvaaja! Se pakotti mut laittamaan hiukset kiinni (siis kaikki, ei yhdenyhtä hiusta saanut muka olla roikkumassa). Se toi mulle oikein pinnit ja pannan, että saan etuhiuksetkin sliipattua kunnolla taakse. Lisäks se käski mut pyyhkiä huulikiillon (???) pois huulilta ennen ku suostu kuvaamaan :D Nyt mun passia "koristaa" oikeen edustava kuva musta, huoh... Ilmekin on siinä sen mukanen että tais vähän pänniä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täääh, mitä ihmettä :D kui se sillai teki? ymmärtäisin jos on etuhiukset mitkä peittää silmät, mutta toi menee kyllä jo ihan överiks, ei siinä kaljulta tartte näyttää kunhan näkyy kasvojenpiirteet selvästi... Tosta syystä mä itse tahdoin ottaakkin, välillä kuvaamoissa ollaan niin YLI tarkkoja ja tuntuu että ne oikeen koittaa saada jokaisen näyttämään hölmöltä :D

   Poista
  2. Siis mulla oli kans ihan karsee kuvaaja, kun se ei edes sanonut mitä mun olisi pitänyt tehdä vaan itse tuli sorkkimään mun naamaa ja kääntelemään päätä. Ehkä mä vielä jossain vaiheessa otan uuden kuvan mopokorttiin, sillä niistä tuli suoraan sanottuna ihan järkyttäviä :D

   Poista
  3. Haha, itsellä on ollut kuvaajat ihan mukavia, mutta kuvista on tullut aina järkyttäviä ja maksaneet paljon :D Niin tai sitten ottaa ajokorttiin, muistaakseni uusi kortti maksaa lisää niin ei varmaan kannata vaihtaa parin vuoden takia, paitsi tietysti sitten jos oot vasta hankkimassa mopokorttia :)

   Poista
 2. Hyvältä näyttää ja verkkokauppa on välillä kaupannu passikuvia 0,60e /4kpl taitaa normaalisti maksaa 1e
  Mie oon muistaakseni ottanu aina siinä kopissa maksaa jotain 6-7e vissiin
  Hyvät kuvat oot saanut aikaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh onpa edullista! ekan kuvan otin liikkeessä ja 4 kuvaa maksoi siellä 19€.. kuvasta ei erottunut muutakuin silloiset tummat hiukset ja silmät.
   Toisen otin kopissa ja maksoi sen 7€, mutta oli alhaalta päin :D
   Tähän viimeisimpään itse otettuun olen ainoastaan ollut tyytyväinen ja oli vieläpä ilmainen! ne muut on ollut ihan järkyttäviä enkä näytä niissä yhtään itseltäni. Kiitos eekku :)

   Poista
 3. Millä lailla valaisit kuvauspaikan näitä passikuvia varten? :) Näyttää hyvän tasaiselta ja edustavalta toi valo.

  Jotenkin jännää, miten sitä ei ole tullut ajatelleeksi (vaikka valokuvausta harrastankin), että "hei passikuvatkin voi ottaa itse"? :D Niiden yllä leijuu sellainen virallisuuden ja sääntöjen uhkaava sumu, jonka takia sitä on aina ajatellut että "jätän ammattilaiselle".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otin kuvan mein vessan valkoista ovea vasten :) Meillä on siellä kirkasvalo katossa ja spotit seinällä. Nyt en ihan tasan tiedä onko tämä kuva otettu molemmat valot päällä :D

   Joo alkuun itsekkin epäilin, mutta kun huomasin saavani kuvia ilman varjoa niin epäilyt kaikkosi. Maalaisjärjellähän tässä pelataan :D Mutta kyllä mä olen sitä mieltä että jos matkan suhteen on tiukka budjetti, niin tää on kyllä yks asia missä voi säästää, näytän nimittäin tässä enemmän itseltäni kuin yhdessäkään ammattilaisen ottamassa kuvassa :)

   Poista
 4. Mulle käy aina niin että oon täysin pokkana siihen asti kunnes se kuvaaja alottaa räpsimisen. Sit alkaa tajuton nauruun purskahtelu ja vääntelehtiminen:D
  http://suppiss.wordpress.com

  VastaaPoista
 5. Ihan hyvähän ideaon,mutta mun passikuvat ei oo maksanu kyllä 10 euroa enempää :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kylläpä oot löytäny edullisesti :) missäs oot ottanut? :D

   Poista
 6. Mun passikuvat maksoi Verkkokauppa.comin myymälässä 1€. Siellä on ihan valokuvaaja ottamassa niitä kuvia :) http://www.verkkokauppa.com/fi/product/7860/djfbx/Kuusi-EU-asetusten-mukaista-passikuvaa-myymalan-kameraosasto

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin kiva että säkin oot löytänyt niin edullisesti :)

   Poista

►Ihanaa kun kommentoit, vastaan ja julkaisen sen niin pian kuin mahdollista! ♥