1 Road trip plan - JennyJanette

Road trip plan

Nyt on lomat lusittu ja huomenna olisi aika palata töihin. Pieni kaipuu kuitenkin jää lomaan sillä, niin tämä kuten moni muukin loma on omalla tavallaan ollut unohtumaton. Pientä lohtua sain kumppanistani sillä hän tartutti minuun juuri järkyttävän matkakuumeen, eli siis ensi kesän suunnitelmissa on "vähän" reissailua. Tämä reissu kuitenkin tulee vaatimaan todella paljon aikaa, sekä rahaa. Kuulisin mielelläni jos jollain on kokemusta tälläisestä, alkuun varmaankin täytyisi tietää mistä on kyse elikkäs..  Lähdettäisiin kauas tutusta kohteena siis jenkit ja tavoitteena oikea road trip! Ongelmaksi kuitenkin juontuu tämä rajallinen aika ja se että matkakassa säästetään alle vuodessa.
Kysymys kuuluu minne ehtii kahdessa viikossa niin että ei koko matka mene ajaessa? Mikä on sopiva budjetti kahdelta henkilöltä? ja mitkä ovat seuraavista mielestäsi eniten näkemisen arvoisia:

New York

Times square, Statue of Liberty eli Vapaudenpatsas

San Francisco

Alcatraz vankila & Golden gate

Los Angeles

Hollywood & Disneyland

Las Vegas

Bellagion suihkulähteet & Casino


Mulle ehdottomasti näistä olisi mieluisin New York (mikäpä muu sinkkuelämää fanina) ja sinne olisi kaikista helpoin lentää. Suurin unelmani kuitenkin on ylipäätään päästä jenkkeihin ja reissata moneen paikkaan. Jos kuitenkin päätämme lähteä New Yorkista-Losiin niin mikähän olisi paras kulkupeli vuokra-auto, juna vai lentokone? Mitä muita vinkkejä antaisit ensikertalaiselle? Ihan kaikesta mikä vaan liittyyy jenkkeihin kuulen mielelläni kokemuksia! :)

Olemme myös suunnitelleet jos sitä lentäisi suoraan losiin ja menisi sieltä San francsicoon sieltä Las Vegasiin, sieltä Arizonaan ja lopulta palaisi losiin. Tässäkin on vain yksi ongelma, suoria lentoja ei tunnu löytyvän emmekä tahtoisi koneen vaihtoa :/ 
------------
Lisätty myöhemmin:

Tämän hetken suunnitelmat ois mennä laivalla ensin Tukholmaan ja sieltä Norwergianin suoralla lennolla Los Angelesiin. USA kierettäisiin sitten tälläinen road trip Los angeles-Arizona(Grand Canyon Skywalk)-Las Vegas-San Francisco-Los Angeles. Eli meno ja paluu lento olisi molemmat losista. Ajo tunteja ilman nähtävyyksiä kertyy yhteensä vähän reilu 22. mutta ruuhkaisessa liikenteessä tietysti menee enemmän.

Olisiko tuossa akselissa mitään ideaa? Mielipiteitä ja kokemuksia siis kaivataan, oli reissusi sitten yhteen kohteeseen tai moneen!
6 kommenttia

 1. Roadtrippaaminen ois aika ihanaa! Ja mä ainaki tykkäsin itse New Yorkista :) Jos budjettimatkalle haluu lähtee niin kyllä sitä alle parillatonnilla selviää hyvinkin. (Lennot saattaa saada ihan superhalvalla kun seuraa hinnoitteluvirheitä jne, itekin maksettiin vaan 400€ menopaluusta suorana).

  http://ganbattedesuka.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin kannatan New Yorkia ja sitten roadtripata vaikkapa Chicagossa ja Washigntonissa, mutta kun taas Jesse tahtoisi matkata läntiseen USA ja kyllä mäkin haluisin käydä San Franciscossa ja Los Angelesissa, mutta ongelmana onkin juuri ne yli pitkät ja vähän hintavammat lennot :D Oho saittepa edullisesti tähän mennessä halvin jonka löysimme New Yorkiin menopaluulla oli 650€/hlö ja länteen puolestaan 800€/hlö (momondosta, tjäreborg ja finnarilta katsottiin). Sellainen parin tonnin budjetti olis kyllä hyvä yhdeltä niin että kahden viikon matka olisi kahdelta sitten max 4t. Autovuokrat ja hotellit ovat taas sitten kalliimpia New Yorkissa kuin Losissa :/ Ääh kamala valinnan vaikeus! ;D

   Poista
 2. Moi! Suosittelen lukemaan Nelliinan vaatehuone blogia. He tekivät USA Road Tripin jonain vuonna ja sieltä löytyy postauksia siitä ym. käytännön jutuista kattavasti.

  VastaaPoista
 3. Oi mahtavaa toivottavasti pääsette reissuun

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saadaan lähteä työn puolesta, eli nyt ois vaan lennot varaamatta ;) Oon kyllä super innoissani :3

   Poista

►Ihanaa kun kommentoit, vastaan ja julkaisen sen niin pian kuin mahdollista! ♥