1 Lovely Crete Part 1 - JennyJanette

Lovely Crete Part 1

Olemme matkalla lentokentältä kotiin ja matka on noin kolme tuntinen joten ajattelin jakaa kännykästä matkan ajaksi netin ja tulla postailemaan teille ihania Kreetan kuvia! Matka oli oikein ikimuistoinen ja jää lämpimästi mieleeni. Myös lento sujui hienosti lukuun ottamatta hiukan möykkyistä laskeutumista Suomen sään vuoksi.
Kreeta oli ruokansa puolesta täysin erillainen kun Amerikka ja ehkä uskaltaisin jopa sanoa hotelli ruuan olevan maukkaampaa kuin suomessa ;) Kaikki oli ihanan tuoretta ja monipuolista! Aamupalalla oli tarjolla lukuisia erillaisia mehuja, monia teelaatuja sekä kahvia. Hedelmä pöytä täytyi herkullisista vesi- ja hunajamelonin puolikkaista, sitrushedelmistä, päärynöistä ja vaikka mistä! Muutenkin oli mahdollisuus valita tahtooko syödä vähän raskaammin pekonia, nakkeja, vasta paistettua munakasta yms vai juurikin hedelmiä ja kasviksia. Lähikaupoista ja kahviloista oli mahdollisuus ostaa pullollinen parilla eurolla vasta puristettua appelssiinimehua joka oli 100% appelssiinia, ahh taivaallisen hyvää!


Kreetalla myydään paljon käsitöitä, kadunvarret täyttyivät käsityökaupoista esimerkiksi kauniista keramiikka, saippua ja aidoistanahka tuotteista. Plataniaksessa myytiin myös hyvin vaatteita, laukkuja ja kenkiä, hiukan vielä laajempi ja edullisempi valikoima löytyi Haniasta. Hintataso oli melko sama kuin Suomessa lukuunottamatta edullisempia virvoitusjuomia, alkoholia ja vettä. Deodorantit, aurinkorasvat, shamppoot yms puolestaan olivat ihan hullun hintaisia, joten niitä kannattaa suunnata ostamaan muualle kuin kadunvarsi kauppoihin, esimerkiksi Lidliin.


Rantoja Kreetalta löysi jokaiseen makuun oli suosittuja perherantoja, hotelleiden yksityisiä rantoja sekä romanttisia rantoja aikuiseen makuun. Hotellien läheinen julkinen ranta oli tietysti hiukan ruuhkaisempi, mutta tilaa kyllä löytyi ja maisemat olivat kauniit! Turkoosia läpinäkyvää vettä ja kuumaa hiekkaa jään kyllä ruuan lisäksi kaipaamaan paljon.

Söin Kreetalla todennäköisesti elämäni parasta pitsaa! Täytteet olivat kypsennetty juuri oikealla tavalla ja pohjakin oli oikein maukasta. Tästä makuelämyksestä saa kiittää tunnelmallista Barbas Thomas Pitseriaa, joka sijaitsi aivan Porto platanias hotellimme läheisyydessä. Ravintola oli iltaisin noin klo18 eteenpäin hiukan ruuhkainen ja ruokaa sai odottaa kauemmin. Onneksi kuitenkin Thomas pitseria pelasti tilanteen hienosta hyvällä ruualla, ilmaisella jälkkärillä ja asiakaspalvelu taidollaan.


Parasta reissaamisessa ei missään nimessä ole sää vaan kokemukset, joten jään kyllä innolla odottamaan helmikuussa tulevaa NY reissua! Toivotaan vielä hiukan lämpimiä säitä suomeen, mutta onhan tuo värikäs syksykin kiva pääsee käpertymään viltin sisään juomaan teetä. Jätetään vähän vielä jotain seuraaviin postauksiin jottei tästä yhdestä tule liian sekava, hyvää viikonloppua kaikille! :)

Xoxo JennyJanette

4 kommenttia

  1. Turkissa oli kans tuon tapaiset pizzat ja ihan erinlaisia ku mihin on tottunu.Ne näyttää pieneltä mutta täyttää silti hyvin =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ja maistuvat aivan taivaallisen hyviltä! Tulee ihan vesi kielelle kun edes miettii :D

      Poista
  2. Ähh aivan ihanan näköisiä matkakuvia ja nuo pizzat olivat kyllä mielettömän hyviä Kreetalla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emmi ♥ Samaa mieltä! Täytyy varmaan koittaa itse vääntää joskus sellaisia :D

      Poista

►Ihanaa kun kommentoit, vastaan ja julkaisen sen niin pian kuin mahdollista! ♥