1 Suklaa kuorutetut mansikat - JennyJanette

Suklaa kuorutetut mansikat

 Heisan alla!

Mulla alko tekee ihan hirmusesti mieli tuoreita mansikoita ja kuoharia, suuntasin kauppaan ja sain vähän hullumman idean kävellessä karkki hyllyn ohi... Muistan kun viime vuonna söin Porin Jazzeilla suklaalla kuorutettuja mansikoita ja ne maistuivat taivaalliselta! Päätin kokeilla tehdä niitä itse kotona ja ne maistuivatkin juuri siltä miltä odotinkin. ♥

Tarvitset:
Valkosuklaata
Maitosuklaata
Mansikoita 

Tee näin:
Pese hyvin ja kuivaa mansikat. Valitse kaksi erikoista kattilaa jonne pienempään laitat pohjalle vähän vettä ja isompaan kattilaan suklaat. Sulata miedolla lämmöllä ja vältä veden kiehumista sillä vesi pisarat pilaavat suklaan ja siitä tulee kokkareista. Ota kattila heti pois liedeltä kun suklaa on sulaa sillä myös liika kuumuus pilaa suklaan. Dippaa mansikat suklaaseen hammastikun avulla ja laita kantapuoli alas päin ne valumaan lautaselle. Voit myös käyttää apuna pitkää varrastikkua jolloin saat ne valumaan hyvin syvän lautasen päälle ilman että ne osuu lautaseen.
Laita dipatut mansikat tunniksi jääkaappiin kovettumaan ja herkuttele ♥


Fresita kuohuviini on täydellinen valinta kun tahtoo oikeasti herkutella. Helposti voisi kuvitella ettei kaksi makeaa sovi yhteen, mutta omasta mielestäni ne vain täydentää toistensa makua. Tämä on tietysti aiva makuasia.

Valkosuklaa jäi vähän haaleaksi jostain syystä eikä tarttunut kunnolla, mutta silti maistuivat todella hyviltä. Täytyy testata ensikerralla jotain toista valkosuklaata, jos tuo pandan valkosuklaa ei tykkää sulatuksesta.

Mitäs pidätte?


4 kommenttia

  1. Tää on kyllä niin hyvä herkku ja kesäinen, harmi että tulee vaan tehtyä niin harvoin kun tuoreiden mansikoiden kausi on niin lyhyt :)

    VastaaPoista
  2. Noi on niin ihania ja varmasti tänäkin kesänä pitää tehdä! :-)

    VastaaPoista
  3. nam mitä herkkuja!♥ Näitä pitää kyllä tehdä!

    VastaaPoista

►Ihanaa kun kommentoit, vastaan ja julkaisen sen niin pian kuin mahdollista! ♥